Vanaf 2 juni: LandArt-route op natuurbegraafplaats De Utrecht - Hilvarenbeek


img 2019

Tijdens ‘de week van de begraafplaats’ opent burgemeester Palmen van Hilvarenbeek de LandArt-route over de natuurbegraafplaats. Dit jaar is het thema van de week van de begraafplaats ‘tussen kunst en kist’. Een landelijke aanleiding voor een regionale samenwerking in het Land van de Hilver tussen Stichting LandArt Diessen en Natuurbegraafplaats De Utrecht. 

diessen 010LandArt Diessen is een begrip in de regio. Sinds 2008 verzorgt zij tweejaarlijks een landschapskunst-tentoonstelling in het land van de Hilver. Het Turkaa bos rond de rivier De Reusel was het toneel voor deze expositie. De route blijft dit jaar in de buurt van De Reusel op Landgoed De Utrecht. 

 

De route (2 klm) over de natuurbegraafplaats toont een tiental kunstwerken. Op de natuurbegraafplaats zijn kringloop en vergankelijkheid vanzelfsprekend. De kunstwerken zijn daarom gemaakt van natuurlijke en biobased materialen. Deze vergankelijkheid kunt waarnemen als u de route vaker loopt (tot half oktober). De kunstwerken zijn geplaats nabij de paden en afstand tot graven en kwetsbare natuur wordt gerespecteerd. De natuurbegraafplaats is rolstoeltoegankelijk. 

Een wandelkaart is verkrijgbaar bij de informatiezuil op de parkeerplaats.

Opening  zaterdag 2 juni 15.00 uur
De officiële handelingen worden verricht door burgemeester Palmen van Hilvarenbeek.
Gratis toegang